Fresta kyrkväg 8

Upplands Väsby 4 750 000 kr Utgångspris

Villa med renoveringspotential på solkysst och insynsfri tomt!

Denna fantastiska 2-plansvilla med uteplats i sydvästligt läge är belägen på stor och insynsskyddad tomt ett stenkast från Fresta Kyrka. I denna villaidyll bor man både barnvänligt och naturnära med fina promenadstråk och motionsspår alldeles i närheten. Den stora tomten möjliggör mycket lek, plantering av blomster, grillning, utomordentligt för barnfamiljen. Dessutom finns här ett varmbonat garage!

Detta boende är perfekt för dig som ställer höga krav på storlek och läge och som vill sätta egen prägel på invändig renovering. Huset kan inrymma 5 (i dagsläget 3) stora sovrum och har ett delvist inrett källarplan med öppen spis och bastu. Det särskilda med detta hus är det stora vardagsrummet som angränsar till köket. Här finns möjlighet att öppna upp och göra till ett enormt utrymme för hela familjen att umgås i.

Fresta Kyrkväg ligger mitt i Fresta med promenadavstånd till Fresta Kyrka och i närheten finns både förskolor och skola med låg- och mellanstadie. Söderviksskolan, som ligger på cykelavstånd erbjuder högstadie till de äldre eleverna. Med buss tar resenären sig till Upplands Väsby station på mindre än 20 minuter. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning

Antal rum: 6 varav 3-5 sovrum
Boarea: 117 kvm. areauppgifter enligt taxerings

Biarea: 90 kvm

Entréplan
Hall: Stor och välkomnande hall med direkt anslutning till både badrum, sovrum och trappa upp till övre plan. Här finns gott om plats för avhängning på hatthylla.

Badrum: Stort badrum med plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, wc, avsedd duschplats med kakel och ytterligare förvaring. Fönster avskilt från duschplats ger goda utvädringsmöjligheter.

Sovrum: Sovrum med två stora garderober som inrymmer ytterligare förvaringsmöblemang samt stor enkelsäng. Här inne finns ett större fönster samt en altandörr som leder ut till trädgården.

Kök: Stort kök med gott om arbetsytor på arbetsbänk i rostfritt stål och matplats invid insynsfritt fönster. Tack vare kökets storlek kan här hela familjen vistas samtidigt. Köket är utrustat med dubbel diskho, spis och ugn, fläkt, kyl och frys. Väggen mellan kök och vardagsrum går att tas ned för att skapa en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum: Stor yta med parkettgolv och stora fönster i två väderstreck samt altandörr som leder ut till den vackra uteplatsen i sydvästligt läge. Detta ger rummet ett ordentligt ljusinsläpp. Här är kombinationsmöjligheterna många och i det stora vardagsrummet ryms en stor soffgrupp med tillhörande divan och fåtöljer, TV, Tv-bänk och matplats.

Altan: Vacker och lummig uteplats i sydvästligt läge som rymmer stora utemöbler och mindre grill. Här ute kan hela familjen njuta av solen hela dagen. Här kan dessutom föräldrar ha uppsikt över sina barn då uteplatsen är vänd mot den större delen av tomten.

Övre plan

Hall: Yta varifrån två sovrum, toalett och klädkammare nås. Här ryms mindre förvaringsmöbler.

Sovrum: Stort sovrum med två insynsskyddade fönster i sydvästligt läge och med mysigt snedtak som inte påverkar rummets storlek. Här inne ryms en stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang.

Toalett: Toalett med snedtak, plastmatta och tapeter. Toaletten är utrustad med wc-stol, handfat, spegelskåp och kommod.

Sovrum: Husets största sovrum som tack vare två separerade fönster går att omvandla till två mindre sovrum. I dagsläget har denna sängkammare 2 inbyggda garderober och kan inrymma en stor dubbelsäng och ytterligare garderober och byråer.

Källarplan:

Gillestuga: I anslutning till trappen finns ytterligare ett sällskapsrum för familjen att umgås i. Detta kan även brukas som hobbyrum eller TV-rum. Här finns dessutom den öppna spisen och trots att allt detta finns på källarplanet är ljusinsläppet behagligt tack vare ett antal källarfönster. Intill gillestugan finns även ett stort förråd och en kallkällare för förvaring av mat.

Hobbyrum: Nyttjas i dagsläget som förvaring åt den stora oljebehållaren. Här inne inryms även en stor träbänk för träslöjdsarbete. Här finns även en utgång med trappa upp till trädgården.

Tvättstuga: Intill hobbyrummet finns tvättstuga med tvättmaskin, tvättstreck, pannrum, bastu och duschplats.

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plansvilla med källare
Byggnadsår: 1971
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Grundmur: Betong
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Källargrund
Uppvärmning: Olja och el
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2019-09-16
Energiklass: F

Ekonomi

Pris: 4 750 000 kr Utgångspris
Taxeringsvärde: 4291000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 2428000 kr
Värdeår: 1971
Summa inteckningar: 201 000 kr
Driftkostnad: 43222 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 25000 kr
  • Vatten/avlopp: 3000 kr
  • Försäkring: 6500 kr
  • Renhållning: 590 kr
  • Hushållsström: 6132 kr
  • Vägsamfällighetsavgift: 2000 kr

Tomt

Tomtarea: 1385 kvm
Övrigt: Vacker och insynsskyddad tomt tack vare höga tuijor med stor gräsmatta och uteplats i sydvästligt läge. Tomtens storlek möjliggör installation och inbyggnad av exempelvis pool, men också uppställning av en mindre fotbollsplan, partytält osv. Trädgården inrymmer även en mindre grillplats och ett växthus som nuvarande ägare lämnar kvar. Här inne odlas i dagsläget tomater och andra växter. På tomten finns även äppelträd, körsbärsträd, rabarber, svartvinbär och jordgubbsland

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Detaljplan (1996-11-18)
Fasad Helivy 1 Helivy 5 Infart Uteplats Garage Ingång Entré Sovrum nedre entréplan Badrum Kök Kök Kök Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Vardagsrum Hall Trappa Hall övervåning Sovrum Sovrum Toalett Sovrum Vardagsrum källarplan Vardagsrum källarplan Vardagsrum källarplan Bastu Detalj trädgård Detalj trädgård Halivy 6 Helivy 2 Helivy 3 Uteplats Trädgård Trädgård Trädgård Helivy 4 Uppfart Planritning, entréplan Planritning, övre plan Planritning, källarplan

Karta